انواع قالب های پرس

قالب‌ها را می‌توان براساس اجزای متنوع تشکیل دهنده با در نظر گرفتن طراح‌های مختلف موجود طبقه بندی کرد. در این بخش ما به‌طور خلاصه در مورد طبقه بندی قالب‌ها بر اساس مراحل ایستگاه‌های کاری  بحث خواهیم کرد.

طبقه بندی قالب بر اساس تعداد ایستگاه‌های کاری

  • قالب‌های تک ایستگاهه
  • قالب‌های چند ایستگاهه

قالب‌های تک ایستگاهه

در این نوع قالب‌ها فقط یک ایستگاه وجود دارد و فرآیند شکل دهی در آن ایستگاه ایجاد می‌شود. این نوع قالب‌ها ممکن است، قالبهای مرکب یا قالب‌های ترکیبی باشد: در قالب های مرکب (Compound die) از دو یا تعداد بیشتری عملیات برش برای تولید قطعه در یک ضرب پرس استفاده می شود. در قالب ترکیبی (Combination die) برای تولید قطعه مورد نظر از فرآیندهای برشی و غیر برشی در یک ضرب استفاده می‌شود.

قالب تک ایستگاهه

قالب تک ایستگاهه

قالب‌های چند ایستگاهه

این قالب ها به گونه ای طراحی شده‌اند که یک سری فرآیند های متوالی لازم است تا قطعه به شکل کامل تولید شود. یعنی در هر ایستگاه  قسمتی از قطعه تکمیل می‌شود.

در اینگونه طراحی دو نوع قالب مطرح می‌شود.

  • قالب‌های چند مرحله‌ای
  • قالب‌های انتقالی

در قالب‌ چند مرحله‌ای (Progressive dies) از نوار ورق برای تولید قطعه‌ای تمام شده استفاده می‌شود. در این نوع قالب‌ها نوار ورق بین ایستگاه‌های مختلف مرحله به مرحله حرکت می‌کند و در هر ایستگاه فرآیندی خاص مثل برش، خم و کشش بر روی آن انجام می‌گیرد. با انجام این مراحل قطعه‌کار به صورت تدریجی به شکل مطلوب در می‌آید و در نهایت از نوار تغذیه جدا می‌شود. تمام عملیات توضیح داده شد، در یک قالب چند مرحله ای انجام می‌شود. در این فرآیند از اجزایی برای موقعیت دهی دقیق و راهنمایی نوار ورق استفاده می‌شود. در اطراف دهانه لبه برشی ماتریس معمولا برای موقعیت دهی و راهنمایی از پین موقعیت دهنده استفاده می‌شود. از پین قرار نیز می‌توان در سنبه برای کنترل پیشروی استفاده کرد. این نوع قالب‌ها معمولا در پرس‌های مکانیکی استفاده شده، برای تغذیه نوار ورق از یک ایستگاه به ایستگاه بعدی از دستگاه فیدر استفاده می‌شود.

قالب پروگرسیو هسته روتور استاتور

قالب پروگرسیو هسته روتور استاتور

در قالب‌های انتقالی (Transfer die) با وجود یک کفشک، بلانک موجود به صورت مکانیکی از ایستگاهیی به ایستگاه دیگر توسط دستگهایی منتقل می‌شود. برای قطعه کارهای بزرگ از خطوط پرس تاندم (Tandem press lines) استفاده می‌شود. در این روش بلانک‌هایی بزرگ، از پرسی به پرس دیگر برای انجام فرآیندهای خاص منتقل می شوند.

قالب‌ انتقالی

قالب‌ انتقالی

گروه صنعتی واحدی  با دارا بودن تیم طراحی خلاق، پرسنلی مجرب و تجهیزات و ماشین آلات دقیق قالب‌سازی توانسته در زمینه قالب‌سازی حرفه‌ای در میان رقبا، شاخص و موفق باشد و در طول بیش از سی سال فعالیت خود در این زمینه اقدام به ساخت قالب‌هایی پیچیده و دقیق در سایز‌های مختلف با بالاترین کیفیت نموده است که به لحاظ تکنولوژی ساخت بسیار پیشرفته و حساس می‌باشند. فعالیت گروه صنعتی واحدی، طراحی و ساخت انواع قالب‌های سنبه ماتریس، برش، خم و کشش به صورت تکی و پروگرسیو (Progression) از جنس تنگستن کاربید و فولاد تندبر می‌باشد .

 

قالب‌سازی